پنجشنبه ۰۳ مهر ۰۴

معرفي چند غذاي استان ايلام

زيباترين مكان ها و بهترين اقامتگاه هاي ايران براي سفر

۲۵ بازديد

ترخينه دوغينه

 

 آش مغذي ترخينه، متشكل از ترخينه جامد، حبوباتي چون عدس، لوبيا و نخود، سبزيجات معطر، پياز، فلفل و زردچوبه است. ترخينه جامد به دو طريق تهيه مي‌شود و از مواد تشكيل‌دهنده آن مي‌توان به يك نوع سبزي محلي به نام شلم، گوجه‌فرنگي، آب انار، ترخون، نعنا، پياز، فلفل، زردچوبه، مايه خمير، گندم، دوغ و پونه كوهي اشاره كرد،

 

حلواي بگل

 

 اين حلوا از خرماي مرغوب و كشك خرد شده تهيه مي‌شود كه ابتدا خرما را با روغن حيواني مخلوط كرده و سپس بگل (كشك خشك) را به آن اضافه كرده و با دست آن را ورز مي‌دهند تا هسته خرما جدا شده و آماده خوردن شود.

 

كله كنجي

 

 براي تهيه اين شيريني محلي از كنجد سفيد و نوعي خرما خشك كه به زعدي معروف است استفاده مي‌شود كه آنرا جداگانه بو داده سپس در هاون چوبي كه به آن چالگ گفته مي‌شود مي‌كوبند تا روغن آن خارج شود.

 

قله ماسوا

 

  قله ماسوا با كله پاچه، برنج، ماست (يا دوغ محلي) تهيه مي‌شود و با توجه به مزه لذيذ آن طرفداران بسياري دارد گفت: طبخ غذا‌هايي مانند خاگينه، حلوا قند و... نيز در استان ايلام رواج دارد.

 

برساق

 

 برساق يكي از شيريني‌هاي محلي ايلام است كه مواد تشكيل دهنده آن شامل زيره، رازيانه كوبيده شده، آرد ذرت و گندم، روغن، شكر، هل، شير، گلاب، دارچين، تخم مرغ و نمك تهيه مي‌شود.براي تهيه اين شيريني مواد بالا را با هم تركيب كرده خوب ورز مي‌دهند و در روغن داغ سرخ مي‌كنند.

 

كوفته سيرابي

 

 كوفته سيرابي : ابتدا سيرابي را چرخ كرده و با آرد، پونه، فلفلك، هزبوه (زوفا)، نمك، زردچوبه و پياز مخلوط كرده، خمير به دست آمده در روغن سرخ مي‌شود كه يكي از غذا‌هاي محبوب است.

 

شلكينه

 

  شلكينه يكي از خوراكي‌هاي پرطرفدار ايلامي است كه  براي تهيه خمير اين خوراكي از آرد، زردچوبه، نمك، مايع خمير و آب استفاده مي‌شود. اين مواد با هم مخلوط شده و روي ساج برشته مي‌شود.

 

دنده پلوي ايلامي

 

 دنده پلو يكي از غذاهاي بسيار خوشمزه و لذيذ ايلام است . در تهيه اين غذا چون از دنده گوسفند استفاده مي شود و چربي زيادي دارد نيازي به افزودن روغن نيست. براي تهيه دنده پلو بهتر است گوشت را از شب قبل مزه دار كنيد تا دنده پلو شما طعم بهتري بگيرد

 

مكش

 

 مكش با استفاده از مواد اوليه‌اي همچون برنج محلي (عنبربو)، روغن محلي (دان)، پياز (به دو صورت پياز داغ و پياز خام)، زردچوبه، آلو بخارا، كشمش پلويي، نمك، فلفل و ادويه‌ي محلي، اين غذاي لذيذ و خوش‌عطر را تهيه مي‌شود.

منبع : اجارا و رزرو آنلاين اقامتگاه چتراتا

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.