سه شنبه ۲۵ آذر ۰۴

طرز تهيه كباب ترش يكي از غذاهاي معروف شمال

زيباترين مكان ها و بهترين اقامتگاه هاي ايران براي سفر

۳۴ بازديد

طرز تهيه كباب ترش يكي از غذاهاي معروف شمال

كباب ترش يكي از غذاهاي معروف شمال كشور و بخصوص گيلان ميباشد.كباب ترش از آن دسته كباب‌هاي پرطرفداري است كه در بعضي از رستوران‌ها طبخ مي‌شود و از آنجا كه تركيبات متفاوتي دارد، شايد تهيه آن به سادگي ممكن نباشد. اگر قصد سفر به استان گيلان را داريد، رزرو و اجاره ويلا در گيلان مي‌تواند گزينه مناسبي براي اقامتتان باشد.

مخاطبين خوش اشتهاي چتراتا همراه ما باشند تا در مورد كباب ترش و طرز تهيه آن اطلاعات بيشتري كسب كنند.

 

اصل و نسب كباب ترش

 

عده اي معتقدند پخت كباب از زمان مغول‌ها در ايران رايج شد و برخي ديگر بر اين باورند پخت كباب از زمان ناصرالدين شاه رواج پيدا كرد. كباب ترش هم يكي از انواع كباب است كه پخت آن از گذشته تا به امروز در بين مردم شمال كشور رايج بوده است كه البته در مورد اصل و نسب آن توافق جمعي وجود ندارد.

البته گروهي اين غذا را يك خوراك گيلاني مي‌دانند و معتقدند كباب ترش ابتدا در گيلان درست شده ولي در حال حاضر اين غذا در همه نقاط شمال كشور و در رستوران‌هاي شمالي درست مي‌شود.

 

سبزي هاي محلي بكار رفته در كباب ترش چيست؟

 

گيلاني ها براي درست كردن كباب ترش از سبزي‌ محلي با نام، چوچاق استفاده مي‌كنند و علاوه بر اين سبزي به مواد اوليه كباب، جعفري هم اضافه مي‌كنند. بعضي از كدبانوهاي شمالي در تركيب اين غذا گردو، سير و روغن زيتون هم به‌كار مي‌برند.

 سبزي كباب ترش در مناطق ديگري از شمال متفاوت با گيلان است و در آن سبزي محلي «خالواش» و «بينه» مي‌ريزند. گاهي براي درست كردن كباب ترش به جاي سبزي محلي از نعناع، جعفري و گشنيز هم استفاده مي‌شود و بعضي وقت ها آشپزها به جاي اين سبزي ها فقط به ترخون و مرزه بسنده مي كنند

 

گردو و كيوي در كباب ترش بي نظير است

 

در گذشته گردو را در يك ظرف سفالي بزرگ مي‌ريختند كه به آن نمكار مي‌گفتند و با يك سنگ خاص آن را آسياب مي‌كردند و اين كار تا جايي ادامه داشت كه گردو به روغن مي‌افتاد. روغن گردو علاوه بر اينكه طعم كباب ترش را خيلي خوب مي‌كرد، باعث ترد شدن آن هم مي‌شد اما در حال حاضر گردو را چرخ مي‌كنند و در آن كمي روغن زيتون مي‌ريزند، البته براي ترد شدن كباب به آن كيوي هم اضافه مي‌كنند.

 

از رب انار هم غافل نشويد

 

همه مي دانيم رب انار يك پاي ثابت بسياري از غذاهاي شمالي است و جزء مواد اوليه اصلي كباب ترش به شمار مي‌رود. بعضي از شمالي‌ها اين كباب را خيلي ترش مي‌پزند و گروهي ديگر ترشي ملايم را مي‌پسندند.

 

مخلفات ناب وبي نظير كباب ترش

 

مردم شمال كباب ترش را با كته مي‌خورند و در پخت كته از روغن و كره استفاده نمي‌كنند. در كنار كباب ترش زيتون پرورده، سير ترشي، دوغ، اشپل ماهي به صورت شور، باقلا، ماست موسير و كره محلي هم سرو مي‌شود. دوغ هم نوشيدني محبوب كباب‌خوران است. براي بهتر شدن طعم دوغ مي‌توان مقدار كمي گلپر به آن اضافه كرد.

 يراي مشاهده ادامه مطلب طرز تهيه كباب ترش يكي از غذاهاي معروف شمال كليك كنيد.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.